Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti | Recenze

By Booklover Niky - října 22, 2017

Výsledek obrázku pro sirotčinec slečny peregrinové Ahoj, dnes je tu další recenze, tentokrát na Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti od Ransoma Riggse.



Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (357 str.) - Ransom Riggs
Nakladatelství Jota - hardback s přebalem

Výsledek obrázku pro jacob and emmaTajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií.

Hlavní postavou této knihy je šestnáctiletý Jacob, který miluje svého dědečka Abrahama. Vzhlíží k němu a je pro něj hrdinou. Příběh začíná ve chvíli, kdy jeho dědeček umírá. Jeho smrt ho zavede na ostrov, kde Abraham vyrůstal v sirotčinci, který Jacob zná z dědečkova podivných vyprávění. Na ostrově však nalézá pouze rozpadající se trosky sirotčince, které však potvrzují, že dědečkova vyprávění nebyla tak úplně smyšlená. Je možné, že jsou děti ze sirotčince stále naživu? A proč byli v sirotčinci drženy?


Kniha se mi moc líbila, jelikož se blíží Halloween přišlo mi to tématické. Příběh vás vtáhl a už vás nepustil. Úplně z ní dýchá taková atmosféra, vážně jsem si připadala, že jsem ve Walesu za 2. světové války. Děj hezky plyne a je to tak napínavé, že musíte číst dál a dál. Trochu už tam začínal být i románek a zajímá mě, jak se to v dalších knihách vyvrbí. A ty fotografie! Krásně doplňují příběh a moc se ke knize hodí. Doporučila bych ji všem věkovým kategoriím a hodnotím ji 5/5.



Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Jota.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město

Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší


Povídky podivných
Doufám, že se vám recenze líbila.
instagram: @booklover.niky

Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů