The Witch Doesn't Burn in this One | Recenze

By Booklover Niky - dubna 26, 2018

Související obrázekAhoj! Dnes vám představím knihu The Witch Doesn't Burn in this One (druhý díl Women are some kind of magic).














Recenze na 1. díl --› https://booklover-niky.blogspot.cz/2018/04/the-princess-saves-herself-in-this-one.html


The Witch Doesn´t Burn in this One (191 str.) - Amanda Lovelace

Andrews McMeel Publishing - paperback




Kniha je opět rozdělena na 4 části: The Trial, The Burning, The Firestorm, The Ashes.




Kdo toto dílo nezná, jedná se o moderní poezii. V knize je schováno mnoho problematik - sexuální obtěžování, poruchy příjmu potravy, trauma, smrt, menstruace, sebeláska, atd...

Píše hlavně tedy o ženách a mužích. Řekla bych, že je rozdělila na 2 tábory, kdy muže popisuje skoro jako monstra - všechny je naházela do jednoho pytle - a ženy jako chudinky, které prahnou po pomstě. Ano autorka je feministka (a pořádná!).


Na rozdíl od prvního dílu se tato zabývá hlavně feminismem a to hodně. Pokud vás tedy toto téma nezajímá, tak se vám kniha asi líbit nebude.

Musím říct, že se mi asi více líbil díl první, ale i tato kniha měla něco do sebe. Našla jsem si v ní své - oblíbené citáty mám založené. Kromě toho přehnaného kritizování mužů (i když něco pravda byla) se mi kniha líbila.

Doporučuji ji - hlavně ženám a slečnám.


Hodnotím ji 4/5.


Moc děkuji megaknihy.cz za knihu (odkaz zde). Pokud čtete rádi v angličtině, e-shop moc doporučuji, mají velký výběr cizojazyčných knih za skvělé ceny.

Megaknihy.cz

Děkuji za přečtení.
Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů